Novo novo naselje: U aprilu useljenje u prvih 548 stanova u Novom Sadu - gradi se i obdanište, škola, atletski centar...


Ovo će biti jedno od najaktraktivnijih naselja u gradu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će u aprilu biti useljenje u 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, dok se u septembru očekuje useljenje u još 438 stanova. 

Nakon obilaska radova na izgradnji stanova u Jugovićevom naselju u Novom Sadu, Momirović je rekao da će u tom gradu biti ukupno izgrađeno nešto manje od 2.000 stanova. 

“Veoma sam ponosan na projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti koje je inicirao predsednik Republike. 

U Novom Sadu su u toku završni radovi izgradnje prve faze stanova, tako da će u aprilu biti useljenje za 548 stanova”, rekao je Momirović novinarima. 

Momirović je pohvalio Grad Novi Sad za uspešnu realizaciu tog projekata i pozvao i ostale lokalne samouprave da se ugledaju na Novi Sad. 

“U Novom Sadu imamo najbolju realizaciju ovog projekta. 

U nekim velikim gradovima smo izgradili nula stanova, a imali smo podjednake ambicije”, rekao je Momirović. 

Poručio je da nijedan pripadnik koji je svoju profesiju posvetio zaštiti bezbednosti države ne sme da misli o krovu nad glavom i dodao da će im država u tome pomoći. Ministar je rekao da se trenutno u Srbiji gradi 5.700 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a planirano je, kaže, još toliko u narednim godinama. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da lokalna samouprava u to naselje trenutno ulaže milijardu i po dinara u vodovod, kanalizaciju, grejanje i saobraćajnu infrastrukturu, mimo, dodaje, novca koji ulaže država. 

U tom naselju, kaže, biće izgrađeno obdanište, škola, kao i atletski centar. “Ovo će biti jedno od najaktraktivnijih naselja u gradu. 

Od kraja 70-ih i početka 80-ih kada je rađeno Novo naselje nismo imali ovakav urbanistički zahvat”, rekao je Vučević. 

Kaže da ima obećanje investitora da će u tom naselju za godinu dana biti useljeni svi stanovi, a reč je o 1.972 stana. Vučević dodaje da u Novom Sadu postoji veliko interesovanje za stanove, te su, kaže, pronašli novu lokaciju na Bulevaru Evrope za izgradnju dodatnih stanova.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope