Novi Sad dobio ponudu da proda halu fabrike Lir - u aprilu o dolasku novog velikog investitora u NS


Razmotrićemo ponudu, izvršićemo procenu vrednosti tog objekta, i verovatno, ako to bude ekonomski opravdano, prodaćemo

Skupštinska odluka o uređenju Industrijske zone Sever 4, praktično je nagoveštaj dolaska velikog investitora u Novi Sad, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. 

Lir nastavlja da radi: Ostaje strateški partner Novog Sada - Ponuda za prodaju hale, a ne fabrike

"Verujem da ćemo uspešno završiti razgovore sa tim investitorom, obavezan sam aktima da ne smem da kažem njegovo ime, početkom aprila biće finalna vest, i verujem da će Novosađani, ali i građani Vojvodine i cele države Srbije biti ponosni. 

To sve radimo zajedno i sa kabinetom predsednika i Vladom. Reč je o investitoru iz oblasti visokotehnološkog ravzvoja u automobilskoj industriji.

Vučević kaže i da je Grad dobio ponudu da proda prostor gde se nalazi fabrika "Lir".

"CTP investicioni fond je ponudio da otkupi prostor. Razmotrićemo ponudu, izvršićemo procenu vrednosti tog objekta, i verovatno, ako to bude ekonomski opravdano, prodaćemo, jer Grad ne treba više da se bavi zakupninom. Mi smo u tom trenutku doneli odluku da pomognemo u dolasku prve velike fabrike, a sada je bolje da se privatnici bave investiranjem i rentiranjem nego grad, jer grad treba da pravi ambijent i komunalnu infrastrukturu i da ima politiku podrške za dolazak investitora."

izvor: rtv.rs, agencije, foto: novisasd.rs


Lir nastavlja da radi: Ostaje strateški partner Novog Sada - Ponuda za prodaju hale, a ne fabrikeFruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade