Novi Sad dobija dvadesetospratnice uz Bulevar Evrope?


Predlog za izradu plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope

Gradska skupština će u ponedeljak razmatrati predlog odluke o izradi urbanističkog plana kojim će se omogućiti nastavak projekta gradnje stanova za bezbednjake, ali istovremeno i omogućiti da nikne poslovno-stambeni kompleks sa dvadesetospratnicama uz Bulevar Evrope, neposredno uz novi park koji se sada uređuje na toj lokaciji.

Predlog za izradu plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope našao se pred odbornicima neposredno nakon što je završen javni uvid u plan Novog naselja kojim se dozvoljava gradnja solitera uz ovu gradsku saobraćajnicu.

Ovo ubrzanje u donošenju planova za ovaj deo Novog Sada, posebno kada se zna da plan Novog naselja čeka na donošenje od 2017. godine, moglo bi da znači da u lokalnoj vlasti imaju informacija o zainteresovanosti investitora za gradnju stambenih zgrada i poslovnih objekata duž Bulevara Evrope, prenosi 021.rs.

U predlogu odluke, uz informaciju da je zemljište od 21,5 hektara uglavnom u vlasništvu Srbije i da je korisnik Infrastruktura železnice Srbije, navodi se da se javila potreba za realizacijom kompleksa stanovanja čiji je investitor država, što je zapravo nastavak izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, koji se trenutno grade nekoliko stotina metara dalje, na prostoru kasarne Jugovićevo, kod Bulevara vojvode Stepe.

Navodi se i da se tu planiraju osnovna škola i vrtić, dok se južnije, u delu između Bulevara vojvode Stepe i Radomira Raše Radujkova, odnosno uz novi park koji se uređuje, predviđa stambeno-poslovni kompleks sa pratećim sadržajima - od kulture do tržnih centara, uz mogućnost gradnje zgrada sa 20 spratova, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Eray Altay, Pexels, ilustracija


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope