Lir nastavlja da radi: Ostaje strateški partner Novog Sada - Ponuda za prodaju hale, a ne fabrike


Reč je o ponudi za promenu vlasništva hale, a ne kompanije

Grad Novi Sad dobio je ponudu od Investicionog fonda CTP tehnology iz Praga da kupe halu u kojoj se nalazi fabrika Lir, a ne samu fabriku, u smislu pravnog lica i proizvodnog pogona – istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kako bi pojasnio okolnosti oko pomenute ponude. 

Kako je rekao, CTP tehnology je zainteresovan da kupi prostor, tj. objekat koji je trenutno u vlasništvu Grada Novog Sada, i od kojeg Lir rentira halu.

- Reč je o ponudi za promenu vlasništva hale, a ne kompanije. 

Lir nastavlјa da radi u toj fabrici, on je osiguran ugovorom, radna mesta se ne ugrožavaju bilo kakvom poslovnom transakcijom, lјudi nastavlјaju da rade, a kompanija Lir ostaje strateški partner Grada Novog Sada kao jedan od najvećih poslodavaca. 

U tom segmentu se ništa ne može promeniti. 

Lir i CTP tehnology sarađuju u više evropskih zemalјa, na način da CTP tehnology iznajmlјuje halu Liru. Inače, CTP tehnology u Novom Sadu iznajmlјuje prostor za BMTS tehnology i Kontinental sa novom fabrikom. 

CTP tehnology je tzv. developer koji kupuje industrijske parcele i zone, razvija ih, gradi hale i rentira ih. 

Velike kompanije po današnjoj metodologiji rada ne žele da grade fabrike nego dolaze sa opremom, a prostor rentiraju od developera – izjavio je Miloš Vučević.

Gradonačelnik je takođe rekao da će sličan scenario koji podrazumeva saradnju investitora i developera, biti i u industrijskoj zoni Sever 4. Kako je ocenio, taj koncept prisutan je i u drugim zemlјama, a ne samo u Srbiji.

- Grad je postigao dobar efekat izgradnjom hale u koju smo doveli Lir i otvorili preko 2500 novih radnih mesta, a nije posao Grada da se bavi rentiranjem fabrika – zaklјučio je Vučević.

foto: novisad.rs

Posted by Novi Sad Info on Понедељак, 08. фебруар 2021.

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope