Lampioni svakog dana: Kineski festival svetla od 11. do 25. februara - u Limanskom parku


Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan

I ove godine biće održan, sada već tradicionalni i omiljeni Kineski festival svetla. 

Pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući sve epidemiološke mere, posetioci će festival moći da posete od 11. do 25. februara u Novom Sadu u Limanskom parku i u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Belgrade. 

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova.

U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda, Grada Novog Sada, biće održan treći po redu „Kineski festival svetla“ u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. 

Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi!

„Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. 

Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. 

Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri i na Viberu, te ćemo festivalsku radost i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici. 

Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere“ poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

izvor: rtv.rs, agencije, foto. novisad.rs


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade