Izmena saobraćaja u centru: Zatvaraju se saobraćajne trake, autobusi menjaju stanice


Radovi na kanalizacionoj mreži na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske počinju u ponedeljak, 1. marta, a doći će i do privremene izmene u saobraćaju na delu Bulevara Mihajla Pupina i u Uspenskoj ulici.

Kako poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, radovi započinju spajanjem novoprojektovane kanalizacije na postojeći šaht koji se nalazi u raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice, kao i izgradnjom autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve. 

Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi za oko 15 dana.

Novi Sad dobija novi Pozorišni trg: Početak radova 1. marta - na uglu Jevrejske i Bulevara Mihajla Pupina

Tokom ovog perioda, predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake na Bulevaru Mihajla Pupina, na deonici od bioskopa Arena do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom. Saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku (posmatrano ka Jevrejskoj ulici).

Za vozila koja se kreću Jevrejskom ulicom (na prilazu Bulevaru Mihajla Pupina), ukinuće se jedna saobraćajna traka za skretanje u levo.

Postojeća autobuska stajališta kod Bazara i kod Srpskog narodnog pozorišta neće biti u funkciji u ovoj fazi radova i biće izmeštena na novu lokaciju izvan gradilišta.

Za vozila koja se kreću iz pravca Masarikove ulice ka Bulevaru Mihajla Pupina, biće zabranjeno polukružno okretanje na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom.

Prilikom radova na izgradnji autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve, za saobraćaj će biti zatvorena samo jedna, krajnja desna traka, od raskrsnice sa Jevrejskom ulicom do crkve.

Vozilima će biti omogućen nesmetan pristup parking garaži kod SNP-a, dok će se pešacima obezbediti sigurni koridori za kretanje kroz gradilište, kao i prilazi poslovnim i stambenim objektima u zoni radova.

U upravi naglašavaju da, s obzirom na to da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, vozači moraju da budu vrlo oprezni i da dodatno obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o izmeni režima saobraćaja. 

 U cilju sprečavanja stvaranja velikih gužvi, preporuka za sve učesnike u saobraćaju je da, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, izbegavaju ovaj pravac u periodu izvođenja radova.

 

Izmene trasa autobusa

Autobusi na linijama broj 1, 2, 3, 5, 5N, 8, 10, 12, 14, 15, 18A i 18B neće se zaustavljati na stajalištu ispred SNP-a od 1. marta do uspostavljanja uslova za ponovno korišćenje stajališta, poručuju u GSP.

Autobusi na linijama 1, 3, 3A, 4, 6, 8, 12 i 18B koristiće privremeno autobusko stajalište na Bulevaru Mihajla Pupina 3.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija


Novi Sad dobija novi Pozorišni trg: Početak radova 1. marta - na uglu Jevrejske i Bulevara Mihajla PupinaVrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku