Dva mala heroja velikog srca - ovogodišnje su pobednice konkursa Heroj ulice (VIDEO)


Izbor za Heroja ulice, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija” završen je svečanim proglašenjem pobednika konkursa koje je ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom, umesto u Gradskoj kući, održano u online formatu, putem You Tube kanala Color Media Communications.

Organizatori su akciju pokrenuli sa ciljem da podstaknu Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima.

Poruku učesnicima i svim gledaocima poslao je i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kao i uvažene članice žirija koje su i ove godine imale izuzetno težak zadatak da u mnoštvu prijavljenih plemenitih i humanih ljudi, izaberu najvećeg heroja i pobednika konkursa.

Pobednice ovogodišnjeg konkursa su dva mala heroja, desetogodišnja Ksenija i osmogodišnja Hristina Pržulj, sestre koje ljude u svojoj okolini motivišu da postanu bolji i humaniji. Ove devojčice su među prvima pokrenule akciju prikupljanja pomoći u Novom Sadu za malenu Lanu Jovanović. Pored toga, veliki su ljubitelji životinja, te su do sada udomile dve napuštene mace. Rado pomažu komšijama i starijim sugrađanima i vole da poklanjaju drugima svoje poklone a pre svega svoje vreme.

izvor: communications.rs, agencije

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope