Brzi vozovi kroz Novi Sad: Završen novi železnički nadvožnjak u Venizelosovoj - u Temerinskoj na tri koloseka


Radovi su trajali šest meseci, pri čemu je nekadašnji nadvožnjak srušen i na njegovom mestu izgrađen novi, dug 30 metara

Gradnja nadvožnjaka u Venizelosovoj ulici u Novom Sadu, u sklopu izgradnje brze pruge, završena je, a drumski saobraćaj u jednoj od najprometnijih gradskih ulica ponovo je uspostavljen. 

Brza pruga stiže do Železničke stanice: Gotov nadvožnjak u Temerinskoj - ulica se otvara za saobraćaj

Kako Dnevnik saznaje u Infrastrukturi železnice Srbije, radovi su trajali šest meseci, pri čemu je nekadašnji nadvožnjak srušen i na njegovom mestu izgrađen novi, dug 30 metara. 

Umesto jednog koloseka, na novom nadvožnjaku buduće pruge za velike brzine biće dva koloseka. 

Postavljeni su betonski pragovi, a preostalo je još da se završi prilaz mostu, što ne ugrožava bezbednost i odvijanje drumskog saobraćaja. 

U Infrastrukturi železnice Srbije kažu da će većina radova koje ruska kompanija RŽD Internešnl izvodi u sklopu tog velikog projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge od Stare Pazove do Novog Sada, na teritoriji Novog Sada, biti završena pre predviđenih rokova, čime će građanima Novog Sada biti olakšan prolazak saobraćajnicama na kojima su tekli radovi, uz, istovremeno, povećanje bezbednosti saobraćaja. 

Do kraja februara, prema obećanju izvođača radova, očekuje se puštanje u saobraćaj i Temerinske ulice, gde se završava rekonstrukcija nadvožnjaka pruge za velike brzine. 

Nadvožnjak je dug 35 metara i na njemu će se ubuduće železnički saobraćaj odvijati na tri koloseka, od kojih će dva biti namenjena za vozove na pruzi za velike brzine, dok će preostali, kao i do sada, biti korišćen kao industrijski kolosek za potrebe luke u Novom Sadu. Pre rekonstrukcije pruge, saobraćaj se odvijao na dva koloseka. 

Novim uređenjem nadvožnjaka na tri koloseka, saobraćaj će se odvijati na čvrstoj betonskoj podlozi, na koju će biti ugrađeni betonski pragovi.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, facebook.com/inf.zel.srb


Brza pruga stiže do Železničke stanice: Gotov nadvožnjak u Temerinskoj - ulica se otvara za saobraćaj
⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...