Bebama rođenim na Dan grada Novog Sada - 200.000 dinara


Naš grad se trudi da olakša ulogu roditeljima, a dokaz za to su besplatni udžbenici za đake prvake, besplatan boravak dece u državnim vrtićima, subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima...

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, povodom obeležavanja 1. februara, Dana grada, posetila je danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i sa direktorkom Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edit Stokić, te upravnikom Klinike za ginekologiju i akušerstvo doc. dr Đorđem Ilićem čestitala novorođenim bebama i njihovim porodicama Dan grada.

"Ne postoji lepše mesto od porodilišta za početak obeležavanja Dana grada. Od jutros do sada rođeno je sedam beba, a prva je devojčica Larisa i upućujem najsrdačnije i najiskrenije čestitke svim majkama koje se danas porode", istakla je prilikom posete predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović, ocenjujući da su vesti o novorođenim bebama iz porodilišta od najveće vrednosti za Novi Sad.

Ona je dodala da je naš grad zajednica koja prepoznaje i shvata značaj porodice, roditelja i dece i da se „trudimo da Novi Sad bude rado birano mesto za život“.

"Naš grad se trudi da olakša ulogu roditeljima, a dokaz za to su besplatni udžbenici za đake prvake, besplatan boravak dece u državnim vrtićima, subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima, dodela Vidovdanske nagradu za uspešne učenike, a ono što je takođe obezbeđeno za Dan grada jeste podrška u iznosu od 200.000 dinara svim novosadskim majkama koje se danas porode", podsetila je MSc Marinković Radomirović.

Čestitajući Dan grada svim Novosađankama i Novosađanima, predsednica gradskog parlamenta je istakla nadu „da ćemo i ubuduće imati lepih vesti iz porodilišta i da će nas dečiji osmesi uveseljavati“.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić podsetila je da je novogodišnja čestitka počela sa dečakom, dok čestitka za Dan grada počinje sa devojčicom Larisom.

"Dobrim tempom smo počeli ovu godinu i imamo želju da premašimo prošlu godinu", kazala je prof. dr Stokić, dodajući da tome u prilog ide i broj novorođene dece od ponoći do posete predsednice Skupštine porodilištu.

Osvrnuvši se na epidemiju, prof. dr Stokić je precizirala da su KCV i Klinika za ginekologiju i akušerstvo imali dodatni zadatak da pored svakodnevnog rada, servira, prati, leči i porađa i one pacijentkinje koje su pozitivne na koronavirus. Ona je takođe čestitila svim Novosađanima Dan grad.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope