Balaševićevi stihovi na bilbordima i autobuskim stajalištima u Novom Sadu


Povodom smrti Đorđa Balaševića, na osnovu odluke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, današnji dan - 21. februar, proglašen je za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Sada.

Zbog tragičnog gubitka nešeg velikog umetnika i pesnika, danas lampioni Kineskog festivala svetla u Novom Sadu neće zasijati.

"Dragi Đole, sad si i ti zapisan tamo negde gore u zvezdama....u beskraju, odmah pokraj našeg Mike Antića. Hvala ti na svim stihovima kojima si obojio naše detinjstvo, dečaštvo i mladost. Svetla lampiona Kineskog festivala svetla će danas biti ugašena u Novom Sadu" izjavio je osnivač i idejni tvorac Kineskog festivala svetla, umetnik Slobodan Trkulja.

U Novom Sadu su danas postavljeni bilbordi sa citatima iz pesama i iz knjiga Dorđa Balaševića, kao svojevrsni čin opraštanja stanovnika Novog Sada od velikog i neponovljivog kantautora.

Stihovi se nalaze na 40 bilborda širom grada, a postavljeni su i na takozvanim city light-ovima na 50 autobuskih stajališta i na još 20 info-led displeja u okviru stajališta za autobuse.

Đorđe Balašević, koji je preminuo u petak, 19. februara, sahranjen je danas u Novom Sadu, u krugu porodice i uz zvuke tamburice. 

 Građani širom bivše Jugoslavije se od petka opraštaju od voljenog kantautora, koji je otpevao stihove uz koje su odrasle generacije na ovim prostorima. 

foto: rtv.rs


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope