986 novih stanova: Završena gradnja šest stambenih objekata na Jugovićevu, sledi uređenje okoline - u planu 1.972 stana


Reč je o šestospratnicama s potkrovljem i ukupno 986 stanova

Nakon što je završena gradnja šest stambenih objekata na Jugovićevu, pre nego što se prvi stanari usele, trebalo bi obaviti tehnički pregled tih zgrada, kao i unutarblokovskog i spoljašnjeg uređenja, a za to će SPV „Dunav” izdvojiti oko 6,83 miliona dinara, s PDV-om. 

Ugovor je zaključen s Institutom za zaštitu na radu AD Novi Sad, koji je na tenderu učestvovao s „Jugoinspektom” iz Beograda i firmom „NS inženjering”. 

Reč je o šestospratnicama s potkrovljem i ukupno 986 stanova, u kojima će živeti pripadnici snaga bezbednosti. Gradnja stambenog kompleksa poverena je grupi izvođača, novosadskom GP „Best izgradnja” i „Set” iz Šapca, a projekat vodi državno preduzeće „SPV Dunav”, osnovano isključivo za tu namenu. 

Predviđena su ukupno 1.972 stana, od oko 145.000 kvadrata, dok je vrednost investicije 8,5 milijardi dinara. Kako je u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke navedeno, u objektima A, B, i V, neto površine 28.103 kvadratna metra izgrađeno je 548 stanova, odnosno u zgradama G, Đ, E, površine 22.801, 438 stanova. 

Na tenderu su, osim odabranih ponuđača, učestvovala još dva preduzeća, „Almaks” iz Beograda” i Institut za bezbednost i sigurnost na radu iz Novog Sada, ali su njihove ponude premašile procenjenu vrednost od 15 miliona dinara. 

Podsećanja radi, druga faza infrastrukturnog opremanja stambenog kompleksa za bezbednjake koštaće 466,5 miliona dinara, bez PDV-a, odnosno 559,8 miliona s tim porezom. Ugovor za taj posao nedavno je na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije dodeljen grupi preduzeća, s veterničkim „Karin komercom” na čelu. Infrastrukturno i komunalno opremanje finansira Grad, a za prvi deo tog posla izdvojeno je više od 330 miliona dinara. 

U okviru opremanja stambenih blokova za bezbednjake planirana je gradnja saobraćajnih površina, kolovoza, parkinga, pešačkih i biciklističkih staza, te prateće infrastrukture, poput vodovodne i kanalizacione mreže i toplovoda, kao i postavljanje javne rasvete i saobraćajne signalizacije, a svi radovi bi trebalo da budu završeni za 240 kalendarskih dana. 

Osim kompleksa za bezbednjake, planskom dokumantacijom je na Jugovićevu predviđena i gradnja atletskog stadiona, kao i nove škole i vrtića.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, arhiva


Novi Sad dobija još jedan deo grada - veliko interesovanje: Jeftini stanovi, nove zgrade, soliteri... od Šeratona prema Novom Naselju

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade