Svakoj bebi rođenoj na dan Novog Sada po 200.000 dinara


Nadamo se da ćemo imati što više beba ne samo 1. februara, već svakog dana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je povodom dana Grada da će sutrašnji jubilej biti obeležen skromnije u skladu sa situacijom i epidemiološkim merama.

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, izjavio da ove godine neće biti tradicionalne proslave na koju smo navikli, kao što je Svečana akademija sa zvanicama, posete predstavnika gradova prijatelja.

"Međutim, zahvaljujući savremenim tehnologijama imamo 17 video poruka iz svih delova sveta od Velike Britanije do Rusije", naveo je Vučević.

"Uručićemo februarsku nagradu gradske nagrade profesoru Petroviću, direktoru za Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Profesor Petrović je svojim radom, naučnim, lekarskim, istraživačkim, obrazovnim dostojan najvažnije gradske nagrade. To je ujedno i jedno veliko hvala i svim lekarima i medicinskim radnicima i svim ljudima koji su zaposleni u svim zdravtsvenim ustanovama", naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je najavio da će dobitnici gradske nagrade biti i sve rođene bebe na sutrašnji dan.

"Sve bebe koje su rođene na rođendan Grada 1. februra dobiće ček od 200.000 dinara kao dobrodošlicu i čestitku. Nadamo se da ćemo imati što više beba ne samo 1. februara, već svakog dana. Da nam treba više obdaništa i više škola i da to bude zadatak svakog budućeg gradonačelnika", dodao je on.

izvor: RTS, rtv.rs, agencije, foto: TONS

31.12.2021.


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope