Stižu šine u novi tunel u Čortanovcima, ravna se teren oko vijadukta - u NS se grade tri nadvožnjaka i dva pothodnika


Gradnja dvokolosečne pruge za vozove brzine do 200 kilometara na čas na deonici Stara Pazova – Novi Sad ulazi u završnicu, tačnije do kraja ove godine trebalo bi, prema ugovoru, da bude gotova. 

Tamo odakle je ruska kompanija „RŽD Internešnl“, kojoj je poverena izgradnja tog dela brze pruge od Beograda do Budimpešte, počela radove - u Čortanovcima - i pod prvim ovogodišnjim snegom radnici rade. 

Kako kaže direktor ogranka „RŽD Internešnl“ u Srbiji Mansurbek Sultanov, u tom mestu od veštačkih objekata još uvek traju radovi na prvom, u istoriji savremene Srbije, železničkom tunelu sa kolosekom bez zastora, kao i najdužem dvokolosečnom vijaduktu u zemlji, u plavnom delu Dunava. 

Tunel se sastoji od dva paralelna jednokolosečna tunela, ukupne dužine preko 2,2 kilometra, objašnjava za Dnevnik Mansurbek Sultanov. 

Tokom prošle godine radovi su se preselili i u Novi Sad. 

Na teritoriji grada se grade tri nadvožnjaka i dva pothodnika, dvokolosečni trup pruge i paneli za zaštitu od buke. 

Mansurbek Sultanov napominje da su za odvijanje drumskog saobraćaja i kretanje pešaka organizovane privremene obilaznice u zoni radova. 

Kako kaže, planirano je da svi građevinski radovi na teritoriji Novog Sada budu završeni u oktobru 2021. u skladu sa dinamikom izvođenja radova, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Harrison Haines, Pexels