Rok do kraja 2021: Rešeni problemi na izgradnji brze pruge Novi Sad - Beograd, pregovara se o nabavci vozova


Tako će građani za nešto više od pola sata moći da putuju vozom između Beograda i Novog Sada

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da su otklonjeni problemi sa stranim izvođačima angažovanim na izgradnji brze pruge od Beograda do Novog Sada, da će ta deonica biti završena u roku, do kraja 2021, kao i da će biti puštena u saobraćaj nakon testova koji traju oko dva meseca.

Momirović je rekao Tanjugu da se već vode pregovori sa Kinezima i evropskim partnerima o nabavci vozova koji će moći da idu tom prugom brzinom od 200 kilometara na sat. 

Tako će građani za nešto više od pola sata moći da putuju vozom između Beograda i Novog Sada, naglasio je on.

"Nije tajna da je to projekat gde imamo dosta problema u prošlosti. Došli smo do toga da je i predsednik Aleksandar Vučić morao svojim autoritetom da se umeša da i naše i strane partnere natera da se drže ugovora. Mi smo sve te probleme rešili i oni su iza nas", rekao je Momirović.

Uveren je da će do kraja 2021. biti gotova deonica do Novog Sada koji će biti deo brze pruge Beograd - Budimpešta.

"Očekujem da će u roku od dva meseca, od kada se radovi završe, biti obavljena sva testiranja i da će pruga biti u komercijalnoj upotrebi. Mi smo otvorili razgovore i sa Kinezima i sa evropskim partnerima o nabavci vozova. Nama je cilj da imamo najmodernije vozove u ovom delu Evrope i ko bude ponudio najbolju cenu i u najkraćem periodu, od njega ćemo kupiti".

Dodaje da se sve radi transparentno, kao i da je cilj da što više strana bude uključeno u pregovore o nabavci vozova.

Momirović poručuje da će u 2021. biti nastavljena ubrzana realizacija velikih infrastrukturnih projekata, kao i da je prioriret da se do kraja godine završe radovi na izgradnji autoputa "Miloš Veliki" od Preljine do Požege i brza pruge od Beograda do Novog Sada. Tu nema diskusije i kompromisa, poručio je ministar.

Ističe da je u fokusu izgradnja autoputeva i pruga koji će vrlo brzo premrežiti našu zemlju i omogućiti da se brzo stigne sa jednog njenog kraja na drugi.

Takođe, kaže da je za oko dva meseca obišao sva strateška gradilišta u zemlji kako bi se uverio u obim investicija i radova koje realizuje vlada.

Podsetimo, zvaničnici nikad nisu objasnili koji su tačno problemi nastali sa izvođačima radova, naglašavajuči samo da će isti biti rešeni. Potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić rekao je za Radio Slobodnu Evropu da su problemi nastali sa nosačima stubova za elektrifikaciju, kao i sa radovima na vijaduktu kod Čortanovaca.

Prema mišljenju stručnog konsultanta za strana ulaganja Milana Kovačevića, glavni problem zapravo je netransparentnost u celom projektu.

izvor: Tanjug, 021.rs, agencije, foto: Stefan Gabriel Naghi, Pexels