Otvorena prva Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu - u novoj Muzičko-baletskoj školi na Limanu


Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture

Srpski virtouz na violini svetske slave Stefan Milenković svirao je dela Sidinga, Vivaldija, Pjacole, Geršvina, Merkurija i Čajkovskog s novosadskim kamernim orkestrom "Camerata Academica" i tim koncertom zvanično otvorio novu Gradsku koncertnu dvoranu u Novom Sadu, u kojoj će obavljati funkciju umetničkog direktora.

U okviru dočeka 7529. godine po starom srpskom kalendaru, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar, Camerata Academica, u prvorazrednom kulturnom događaju ugostili su jednog od najvažnijih evropskih džez pijanista Vasila Hadžimanova.

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Hadžimanov se Milenkoviću pridružio u izvedbi numera "Preko brda, preko brega" i "The Christmas Song", a ceo koncert publika je pratila onlajn, putem platforme visitns.rs, ali i u direktnom prenosu na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Koncertom Novi Sad je otvorio svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu.

Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje "novih mostova", kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta "Evropska prestonica kulture".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NoviSad2021, Jelena Ivanović