Novi deo grada: Na Jugovićevu se grade 1.972 stana - Opremanje stambenih blokova ulazi u drugu fazu


Osim stanova za bezbednjake na Jugovićevu, u tom naselju predviđa i gradnju atletskog stadiona, kao i novu školu i vrtić

Infrastrukturno opremanje stambenih blokova 3, 4 i 5 na Jugovićevu koštaće Grad oko 466,5 miliona dinara, bez PDV-a (466.532.570), odnosno 559,8 miliona s tim porezom. 

Ugovor je na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije dodeljen veterničkoj firmi „Karin komerc”, koja će, s novosadskim preduzećima „Put-invest”, „Energotehnika – Južna Bačka” i „Geoada”, sve predviđene radove morati da završi za osam meseci. 

Reč je, inače, o drugoj fazi opremanja stambenih blokova, što podrazumeva gradnju saobraćajnih površina, kolovoza, parkinga, pešačkih i biciklističkih staza, te prateće infrastrukture, poput vodovodne i kanalizacione mreže i toplovoda. 

Osim toga, planirano je i postavljanje javne rasvete i saobraćajne signalizacije, a svi radovi bi trebalo da budu završeni za 240 kalendarskih dana. 

Inače, predviđeno je da u zgradama na Jugovićevu stanuju pripadnici snaga bezbednosti, a izgradnja infrastrukture odvija se u dve faze, s tim što su prvom fazom radova obuhvaćeni blokovi 1 i 2. 

Infrastrukturno i komunalno opremanje stambenih blokova za bezbednjake finansira Grad, i za prvi deo tog posla izdvojeno više od 330 miliona dinara. Gradnja stambenog kompleksa, odnosno šestospratnica s potkrovljem, poverena je grupi izvođača, novosadskom GP „Best izgradnja” i „Set” iz Šapca, a projekat vodi državno preduzeće „SPV Dunav”, osnovano isključivo za tu namenu, prenosi Dnevnik.

Vrednost investicije je 2,2 milijarde dinara, bez PDV-a, dok je rok za završetak 480 kalendarskih dana. 

Podsećanja radi, planska dokumentacija, osim stanova za bezbednjake na Jugovićevu, u tom naselju predviđa i gradnju atletskog stadiona, kao i novu školu i vrtić. 

Imajući u vidu da je ugovor za infrastrukturno opremanje stambenih blokova 3, 4 i 5 na Jugovićevu zaključen krajem decembra, te da je neophodno određeno vreme za uvođenje izvođača u posao, građevinci će radove najverovatnije početi krajem ovog meseca ili početkom sledećeg.

 Očekuje se da prva faza izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu bude završena u predviđenom roku, u februaru. 

Na Jugovićevu se grade 1.972 stana, od oko 145.000 kvadrata, dok je vrednost investicije 8,5 milijardi dinara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs