Milan Kosanović i zvanično novi sportski direktor FK Vojvodina


Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora. 

Na današnjem predstavljanju u pres sali stadiona „Karađorđe“, predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić izrazio je zadovoljstvo zbog angažovanja Kosanovića, naglasivši da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

– Sa postavljanjem novog sportskog direktora smo čekali zbog toga što smo želeli da definišemo politiku kluba i napravimo plan njegovog razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače – izjavio je Samardžić, dodavši da Vojvodina ubuduće mora da živi i od prodaje igrača.

– Poslednjih godina, izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj FK Vojvodina u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba. Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno – izjavio je Kosanović i dodao da će njegova saradnja sa Lalatovićem doneti samo korist za FK Vojvodina.

izvor, foto: fkvojvodina.rs