Kupovina zgrade ZIG-a, projekat Evropske prestonice kulture, vrtić na Sajlovu i u Veterniku, gradnja tribine u Rumenki...


Najviše novca biće izdvojeno za kupovinu višespratnice u Stevana Branovačkog

Za program investicija Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove ove godine će biti izdvojeno 1,2 milijarde dinara (1.182.335.647) iz gradske kase. 

Od tih para će 707,4 miliona dinara (707.387.047) biti obezbeđeno iz opštih prihoda i primanja budžeta, kao i 414,4 miliona od prodaje nefinansijske imovine i oko 66,5 od neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina. 

Najviše novca, 239 miliona dinara, biće izdvojeno za kupovinu višespratnice u Stevana Branovačkog 3, u kojoj je smeštena Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Osim za zgradu bivšeg ZIG-a, devetocifreni iznosi namenjeni su i za projekat Evropske prestonice kulture, više od 190 miliona dinara, te 160 miliona za gradnju Doma zdravlja na Adicama ali i više od 110 miliona za različitu projektno-tehničku dokumentaciju. 

Izgradnja vrtića na Sajlovu koštaće 100 miliona dinara, onog u Veterniku 59 miliona, dok su 34 miliona predviđena za nov dom penzionera u Kaću. 

Za gradnju tribine, s pripadajućim prostorom, u Rumenki planirano je 15 miliona, a 50 miliona dinara će biti utrošeno na rekonstrukciu tribina i podtribinskog prostora, trafo stanice i drugih stvari na stadionu u Rumenačkoj 152. 

Za rekonstrukciju zgrade KUD Stepanovićevo namenjeno je 56,5 miliona dinara, odnosno KUD Bukovac 14,7 miliona, Mađarskog kulturnog centra 60 miliona, kao i 6,2 miliona dinara za sanaciju objekta u Ulici Laze Kostića 113 u Kovilju.

 Više od 54 miliona dinara će biti utrošeno na kapitalno održavanje objekata na Trgu Marije Trandafil, Bulevaru cara Lazara, Bulevaru Mihajla Pupina 3-5, te zgradu na Trgu mladenaca 7, kao i za sređivanje fasada, krovova i druge radove na zgradama mesnih zajednica. 

Osim toga, za kapitalno održavanje, rekonstrukciju i adaptaciju Doma penzionera u Poštanskoj 3 je planirano oko šest miliona. 

Investiciono održavanje objekata u MZ Kovilj će koštati pet miliona dinara, odnosno 2,6 miliona u MZ Kać, dok će za radove na Dečjem kulturnom centru biti izdvojeno 3,5 miliona i Domu kulture u Rumenki 980 hiljada dinara. 

Kako se iz programa investicija može primetiti planirana je ugradnja lifta u objektu u Bate Brkića 1b, koja će koštati oko tri miliona dinara, osim toga, oko dva miliona je namenjeno za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje u poslovnom centru “Apolo”, dok će malo više od 2,2 miliona dinara biti izdvojeno za Dom zdravlja na Bulevaru cara Lazara 77. 

Za nabavku aministrativne opreme je predviđeno tri miliona, odnosno milion za opremu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade