Komisija stručnjaka sa FTN utvrđuje propuste na obnovi bazena na Spensu


Stručnu komisiju predvodiće profesor dr Srđan Kolaković, redovni profesor i šef katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka.

- Komisija sa najstručnijim ljudima u toj oblasti, dobila je zadatak da utvrdi stanje i napravi izveštaj. Na nama je da sve detaljno pregledamo, da na miru sagledamo sve to i da sa stanovišta struke izvestimo Grad. Javnost će svakako biti obaveštena o svemu putem nadležnih službi - kaže profesor dr Kolaković.

Zatvoreni bazeni Spensa, izgrađeni pre tri decenije, prvi put su rekonstruisani prošle godine kada je u kompletnu sanaciju uloženo 127,4 miliona dinara. Radovi su finansirani iz budžeta Grada sa 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija, prenose Novosti.

U tom periodu, kako su nadležni na Spensu saopštili, ojačani su napukli stubovi koji nose betonsku školjku a sva oštećenja i naprsline su sanirani. Takođe su sređene oštećene betonske ploče plaže. Cela konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama. Hidroizolacija bazena urađena je, kako je isticano, na najsavremeniji način, a kompletno su obnovljeni keramika bazena i okolne plaže. 

Zamenjeno je podno grejanje, kao i sve prateće instalacije. Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje...

Sve to, međutim, palo je u vodu prilikom testiranja i provere funkcionisanja sistema, kada je bazen prvi put napunjen i kada su problemi isplivali na površinu.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: novisad.rs


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope