Brza pruga stiže: Počela rekonstrukcija železničke stanice Inđija - radovi i u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu


Pored rekonstrukcije železničke stanice Inđija, predviđeno je i uređenje staničnih objekata u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu

U okviru izgradnje pruge za velike brzine, na deonici Stara Pazova - Novi Sad, počeli su radovi i na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji. 

"Planirano je da radovi traju 221 dan, pa će železnička stanica u Inđiji lepši i funkcionalniji izgled dobiti krajem avgusta 2021. godine", rekao je Tanjugu Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije. 

Stanisavljević podseća da je železnička stanica u Inđiji izgrađena 1883. godine i dodaje da više decenija unazad nije bila rekonstruisana. 

U toku su radovi na obijanju postojeće fasade i demontaži stare opreme. Radovima je, navodi, obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice. 

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja. 

Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji izvodi ruska kompanija RŽD Internešnl, u okviru projekta izgradnje otvorene pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova - Novi Sad. 

Pored rekonstrukcije železničke stanice Inđija, predviđeno je i uređenje staničnih objekata u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu. 

Preko rekonstruisane stanice Karlovački Vinogradi biće povezana radna zona "Prosjenica", dok će u Beškoj železnička stanica biti izgrađena na novoj lokaciji.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope