Brza pruga stigla u Novi Sad: Položeno prvih 500 m pruge - pri kraju izgradnja nadvožnjaka u Temerinskoj, pothodnici, most...


Pet stotina metara šina položeno je 19. januara na teritoriji Novog Sada, od železničke stanice prema Temerinskoj ulici, po levom koloseku, u sklopu gradnje brze dvokolosečne pruge od Stare Pazove do Novog Sada. 

Po planu, počelo je i polaganje 200 metara šina i po desnom koloseku. 

Izgradnja pruge za vozove brzine do 200 kilometara na sat na teritoriji grada počela je prošle godine i radovi se odvijaju na nekoliko mesta. 

Po rečima portparola „Infrastrukture železnice Srbije” Nenada Stanisavljevića, u Temerinskoj ulici je pri kraju izgradnja nadvožnjaka, koji bi trebalo da bude završen do kraja marta ove godine. 

U Temerinskoj ulici je pri kraju izgradnja nadvožnjaka, pri kraju su i dva pothodnika u ulicama Karađorđevoj i Đorđa Zličića.

U istoj fazi su i dva mosta, odnosno nadvožnjaka – jedan u Ulici Radoja Domanovića i drugi u Venizelosovoj - Postavljanje šina brzo napreduje – kaže Stanisavljević. 

- Pri kraju su i dva pothodnika u ulicama Karađorđevoj i Đorđa Zličića. U istoj fazi su i dva mosta, odnosno nadvožnjaka – jedan u Ulici Radoja Domanovića i drugi u Venizelosovoj. 

Ovaj drugi bi trebalo do kraja marta da bude završen. 

Stanisavljević dodaje da je u Petrovaradinu završen most preko Šenoine ulice i u toku je gradnja pristupnih saobraćajnica. 

U jeku je i izgradnja pothodnika u stanici i podvožnjaka u ulici Božidara Adžije. 

U Sremskim Karlovcima se intenzivno gradi saobraćajnica, koja povezuje državni put i obalu Dunava. 

U nedavnom intervjuu za Dnevnik direktor ogranka „RŽD Internešenel” u Srbiji Mansurbek Sultanov rekao je da se sveukupni radovi na deonici za koju je zadužena ta ruska kompanija, odvijaju prema ugovorenoj dinamici, a to važi i za Novi Sad. 

Kako je rekao prvi čovek te kompanije u Srbiji, građevinski radovi na teritoriji Novog Sada trebalo bi da budu završeni do oktobra, a do kraja godine i na čitavoj deonici.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, Cody King, Pexels


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope