21 milion dinara za novi park između Novog naselja i Detelinare - igrališta, teretane, šetnja pasa, šah...


Prvo igralište bi bilo neposredno uz poslastičarnicu

Gradska uprava raspisala je još jedan tender za uređenje novog parka između Novog naselja i Detelinare vredan 20.833.333 dinara bez PDV-a koji obuhvata gradnju dečijih igrališta i prostora za šetanje pasa.

Ova javna nabavka se sprovodi dok se čeka početak druge faze gradnje ovog parka pošto su prošlog proleća zaustavljeni radovi, a prošlo je više od pet godina od najave da će Novi Sad dobiti novi park od oko 3,5 hektara, prenosi 021.rs.

U novom tenderu Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) traži ponuđača koje će sagraditi igralište za decu mlađeg uzrasta, kao i još jedno za stariju decu uz koju će biti i teretana na otvorenom.

Prvo igralište bi bilo neposredno uz poslastičarnicu i opremljeno klackalicama, ljuljaškama, njihalicama, četvorosedima na federima, fiksnim gumenim igračkama i tzv. multifunkcionalnim kompleksom.

U dokumentaciji se navodi da bi drugo igralište namenjeno starijoj deci biti u severozapadnom delu parka i osmišljeno je kao skup tri celine: prostor za igru sa multifunkcionalnim kompleksom za decu uzrasta od pet do 12 godina, panjevima i hodalicama za motoriku. Deo prostora igrališta namenjen je za odmor i druženje sa postavljenim kontinualnim klupama različitih dužina, od kojih neke imaju više od 12 metara, a biće postavljena i dva betonska stola sa ucrtanim šahovskim tablama.

Na trećoj celini predviđa se postavljanje teretane na otvorenom sa spravama za vežbanje od kojih su neke predviđene da ih mogu koristiti i osobe sa invaliditetom.

Takođe, tender obuhvata i ograđivanje i zaštitu mladica na prostoru za istrčavanje pasa.

Rok za podnošenje ponuda za ove radove je 8. februar, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Pexels, ilustracija


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope