Veliki problemi na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju rade Rusi


Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrima u Vladi Srbije i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede.

"Ekonomija, infrastruktura, energetika i zdravstvo i finansije. To su teme o kojima smo danas razgovarali. 

Razgovarao sam prethodnih dana sa predstavnicima Evropske unije, sa predstavnicima NR Kine, Rusije i SAD, po pitanju različitih projekata. 

Na današnjem sastanku izvestio sam okupljene, to je moja dužnost i izneo sam na neki način raport. Razgovarali smo o velikim projektima za koje postoje interesi više zemalja. Suština je da pokušamo zajednički da postignemo, najbolje rešenje za ekonomski rast. Sastanak je trajao 2 sata. Objasnio sam im šta pojedini iz drugih zemalja čine za nas i kako da se ponašamo u realnim uslovima današnjeg podeljenog sveta" rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da postoje veliki problemi na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada (gde su angažovani Rusi), ali da veruje da će ta deonica biti završena u roku odnosno do kraja sledeće godine, možda eventualno sa zakašnjenjem od nekih mesec dana.

Biće tu muka i o tome će govoriti resorni ministar u narednim danima ili neko drugi, ali verujem da ćemo imati snage i uspeti da rešimo te probleme, naglasio je Vučić posle razgovora sa ministrima i direktorima javnih preduzeća iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Aleksejs Ivanovs, Pixabay