Uspeo tender za gradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu


Dva tendera iz decembra prošle i marta ove godine nisu uspeli

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) uspela je posle godinu dana iz trećeg pokušaja da uspešno sprovede javnu nabavku za gradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu.

Posao vredan 49.907.580 dinara sa PDV-om i rokom završetka od 140 dana pripao je firmama "Pejkom" iz Beograda i "Simkon" iz Kragujevca koje su bile i jedini ponuđači. Podsetimo, dva tendera iz decembra prošle i marta ove godine nisu uspeli, a zanimljivo je da je sada procenjena vrednost radova bila oko tri i po miliona dinara viša.

U tenderskoj dokumentaciji nije navedeno gde će biti izgrađeno deset igrališta i teretana, dok je još u prvoj neuspeloj javnoj nabavci na pitanja ponuđača saopšteno da se radi o sledećim lokacijama: prostor između zgrada na Bulevaru oslobođenja 53-61 i Dimitrija Avramovića 2-10, kod Doma zdravlja na Bulevaru kralja Petra I i Centra za socijalni rad, u dvorištu iza Ulice Milenka Grčića 25-27, kod zgrada u Molijerovoj 2, 2a i 2b, na praznoj parceli u Vardarskoj ulici (posle kućnog broja 28), kao i u dvorištu iza zgrada u Miše Dimitrijevića 2a-4b.

Takođe, dečije igralište i teretana bi trebalo da budu izgrađeni u dvorištu zgrada u Alekse Šantića 23-31, Omladinskog pokreta 2-2c i 4-4b, kao i u Podunavskoj ulici - Blok 8 u Petrovaradinu i u ulici Arsenija Čarnojevića, kod FK Jedinstvo u Rumenki, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Quang Nguyen Vinh, Pexels