Plan za Spens: Novi filteri za nove bazene, priprema papira za kompletnu rekonstrukciju...


O celovitoj rekonstrukciji Spensa dosta se govorilo ove godine

Nakon što je ove godine već platio 6,2 miliona dinara Fakultetu tehničkih nauka za izradu strategije razvoja i projektnog zadatka za rekonstrukciju, Spens će naredne godine potrošiti još 120 miliona dinara sa PDV za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju celog objekta.

Ovaj novac Spensu će, kroz kapitalnu subvenciju, obezbediti Skupština grada iz budžeta Novog Sada, a sav nedostajući novac preduzeće će obezbediti iz sopstvenog budžeta, navodi se u investicionim planovima Spensa, koji će se u petak naći pred odbornicima.

O celovitoj rekonstrukciji Spensa dosta se govorilo ove godine, a naročito uoči izbora, kad je Fakultet tehničkih nauka predstavio svoju maketu izgleda novog objekta, daleko pre nego što je bilo kakva nabavka u vezi sa ovim bila raspisana. Tada su Grad Novi Sad i FTN potpisali i ugovor. 

Nekoliko meseci kasnije, preduzeće je preko javne nabavke FTN-u dodelilo posao izrade neobavezujućeg projekta rekonstrukcije, sa predlozima buduće namene i izgleda Spensa i svih njegovih delova. Fakultetu tehničkih nauka bi uskoro trebalo da istekne dvomesečni period važenja ugovorne obaveze za izradu ove studije.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo