Paketići, pokloni, donacije... za praznike: 50 motora sa Moto Deda Mrazovima prošlo ulicama Novog Sada


Nadam se da budimo ljude, da to ne bude samo sada za ovo, nego da bude večito

Umesto irvasa i kočija, oko 50 motora sa deda mrazovima prošlo je danas novosadskim ulicama, sa idejom koju sprovode u čaroliju punih 18 godina – oni poklanjaju osmehe i paketiće deci koja praznike dočekuju van svojih domova.

Pregršt slatkiša, igračaka, opreme i kozmetike za bebe i decu, motociklisti iz udruženja "Apostoli" prikupljali su u poslednja dva meseca, da bi ih u toku dana, maskirani u Deda Mrazove i Mrazice na motorima, razvezli na tri adrese: u Dečju bolnicu, u Svratište za decu ulice i u Sigurnu kuću.

"Ove godine smo malo specifično, pošto obično završimo u centru grada sa velikim brojem paketića za mališane, ali sad se bojimo zbog ove situacije da okupimo veliki broj mališana u centru, pa smo onda te pare preusmerili za kupovinu malo ozbiljnijih medicinskih uređaja, tako da smo pitali bolnicu šta im je potrebno, tako da smo kupili neke hirurške aspiratore, inhalatore, tako da ćemo to dostaviti kao donaciju", kaže Zoran Matić, Udruženje motorista "Apostoli".

"Nadam se da budimo ljude, da to ne bude samo sada za ovo, nego da bude večito. Stalno da budu neke akcije, da li su to Deda Mrazovi, 1. maj, šta god to bilo, ili samo da se ta deca obraduju", navodi Lazar Dimitijević, Udruženje motorista "Apostoli".

"Uh, emocije su uvek jako pomešane i jako mi je žao što ove godine zbog ove situacije nećemo moći da obiđemo naše drugare u Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku. Drugari su nas zvali ovih dana pošto godinama odlazimo do njih, jako mi je žao što sa njima nećemo moći da se družimo, mislim sve je teško, nećemo moći da imamo taj neki direktan kontakt, ali šta da radimo, mi ćemo se potruditi na ovaj način da ih obradujemo, da naši pokloni stignu do njih", ističe Sandra Šteli, Udruženje motorista "Apostoli".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: apostoli.iz.rs, ilustracija, arhiva