Menja se urbanistički plan: Totalna rekonstrukcija zgrade Dnevnika - novi soliter od 12 spratova na mestu štamparije


Jedan od orijentira kako na Bulevaru oslobođenja, tako i celog Novog Sada

Skupština grada bi na sednici u petak trebalo da donese odluku o izmeni urbanističkog plana kako bi se na lokaciji Dnevnika gradila dvanaestospratnica, saznaje 021.rs.

U odluci koja ide pred odbornike se navodi da se plan menja "u skladu sa zahtevima i potrebama korisnika prostora, a u svrhu stvaranja uslova za realizaciju planirane namene". Navedeno je da se radi o površini od 8.600 kvadrata zemljišta na kojem se nalaze poslovna kula Dnevnika od 10 spratova i nekadašnja štamparija od dva sprata, sa još nekoliko pomoćnih objekata i trafostanicom.

"U skladu sa planovima investitora, planiraće se realizacija poslovnog i stambenog kompleksa spratnosti do 3Po+P+M+12. Za namenu poslovanja planiraće se stepen zauzetosti od 51 odsto, a stanovanje 49 odsto površine kompleksa", navodi se u predlogu odluke, prenosi 021.rs.

U samom aktu koji ide pred odbornike nije objašnjeno šta će se desiti sa sadašnjom zgradom Dnevnika koja je od gradnje 1964. godine jedan od orijentira kako na Bulevaru oslobođenja, tako i celog Novog Sada.

Međutim, 021.rs saznaje da se planira totalna rekonstrukcija postojeće zgrade Dnevnika, dok bi na mestu štamparije trebalo da bude izgrađen Galensov soliter od 12, ali realno od 13 spratova jer ima i dodatnu etažu u vidu mansarde.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija