Liman novi centar kulture: Stefan Milenković na čelu Muzičke i Baletske škole u Novom Sadu


Kako je naveo gradonačelnik Miloš Vučević, od Nove godine Novi Sad će biti bogatiji za spektakularni hram kulture, novu zgradu Muzičke i Baletske škole s vrhunskom koncertnom salom koju će voditi naš čuveni virtouz na violini Stefan Milenković, a koje će početi s radom u drugoj polovini naredne školske godine". 

"Istrajali smo u ovom velikom projektu jer je to ulaganje u budućnost Novog Sada, koji će postati regionalni centar za talente ", navodi Vučević i dodaje "Naša deca više neće ići u druge zemlje da se usavršavaju, talenti će dolaziti kod nas, a biće mesta i za naše velike umetnike, sada rasejane po svetu". 

U ovaj značajni projekat za Novi Sad i celo srpsko društvo izdvojeno je 3 milijarde i 100 miliona dinara, jer smo koristili najbolje materijale u zidanju i nabavili najkvalitetnije instrumente i opremu kako bismo stvorili instituciju koja će trajati mnogim generacijama posle nas. 

Sva deca koja žele i zasluže moći će ovde da se školuju, jer smo obezbedili dupli kapacitet upisnih mesta. 

Spremni smo da budemo Evropska prestonica kulture 2021.godine, a i posle toga Novi Sad će ostati zvučno kulturno ime u Evropi, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

izvor: agencije, foto: NSinfo