Cene 20% niže od prosečih: Ruski trgovinski lanac dolazi u Srbiju - otvaranje najmanje 100 marketa


Ruski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je pripreme za dolazak na srpsko tržište.

Kako prenosi portal Retail Serbia, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Kako je sredinom avgusta najavljeno iz filijale ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 kvadrata.

Navedeno je da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom, a istakli su i da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečih.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Retail Serbia navodi i da ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih prodavnica u Grčkoj, gde aktivno traži lokacije, dok u Atini, Solunu i Parti već radi na uređenju zakupljenih prostora.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Mehrad Vosoughi, Pexels