Bez klizališta i online: Ledena šuma i ove godine u Novom Sadu u Dunavskom parku


Od četvrtka se u delu parka ka Muzeju Vojvodine postavlja bina i ukrasna rasveta po okolnim stablima

Uprkos epidemiji Covida19 i najavi da će otići iz Dunavskog parka, manifestacija Ledena šuma će se održati i ove godine, doduše u smanjenom obimu i bez klizališta.

Od četvrtka se u delu parka ka Muzeju Vojvodine postavlja bina i ukrasna rasveta po okolnim stablima, kao i u saletli.

Reporteri 021.rs su zatekli radnike kako postavljaju opremu, ali nigde nije bilo nikave oznake ko i zašto izvodi radove u parku.

U Gradskoj kući, kao i u Gradskom zelenilu, za 021.rs i posle više poziva nisu dali objašnjenje ko je dozvolio da se i pored strogih epidemioloških mera koje su na snazi dozvoli postavljanje bine i druge opreme u Dunavskom parku i organizuje ova manifestacija.

Na sajtu Ledene šume se može videti saopštenje da su zbog epidemije Covida19 otkazali program za ovu godinu u vidu klizališta i drugih sadržaja, ali da će u periodu od 18. do 31. decembra kulturno-zabavni program publici predstaviti preko svoje Fejsbuk stranice i zvaničnog Jutjub kanala.

"Izvođači koji su angažovani na programima će snimati svoje nastupe bez prisustva publike u tehnički opremljenom prostoru u parku a uvažavajući sva pravila, mere i propise upotrebe Dunavskog parka za koje smo pribavili dozvole i odobrenja", navodi se na sajtu.

Ledena šuma je saopštila i da će postaviti deo rasvete u Dunavskom parku.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/ledenasumanovisad