Vrednost investicije 42 miliona dinara - Raspisan tender za obnovu Mosta slobode


Reč je o drugoj fazi obnove, koja će početi naredne godine i biće završena za oko 330 dana

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za održavanje Mosta slobode, a procenjeno je da će ti građevinski radovi koštati gotovo 42 miliona dinara bez PDV-a (41.666.666,67).

Reč je inače o drugoj fazi obnove, koja će početi naredne godine i biće završena za oko 330 dana, budući da je predviđeno da toliko traje ugovor. 

Most slobode otvoren je za saobraćaj 1981. godine, a za vreme bombardovanja 1999. je oštećen i nakon toga od 2003. do 2005. godine rekonstruisan. 

Podsećanja radi, deo oštećenja sređen je prošle godine, u sklopu održavanja mostova na teritoriji Novog Sada. 

Ugovor vredan oko 20 miliona dinara, zaključen je tada s novosadskim preduzećem MĐ „Most-NS”, kom je svojevremeno poveren i pregled mostova na teritoriji Novog Sada, s ocenom stanja i predlogom mera zaštite, i za to im je plaćeno 4,26 miliona dinara. 

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 7. decembra, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. 

Imajući u vidu sve rokove ali i vremenske uslove, kao i da je neophohodan određeni period za uvođenje izvođača u posao, radovi najverovatnije neće početi pre februara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade