Uklanjanje objekta preduzeća DES - izgradnja stambenog kompleksa sa 150 stanova


Za DES se predviđa uklanjanje fabrike i gradnja stambenog kompleksa

Urbanistički plan kojim se predviđa uklanjanje objekta preduzeća DES zarad izgradnje stambenog kompleksa, te proširenje porodilišta Betanija i nadogradnja vrtića u Slobodana Bajića, nalazi se trenutno na javnom uvidu pred građanima.

Radi se o izmenama Plana detaljne regulacije Blokova između ulica Novosadskog sajma, Mičurinove, Bulevara kralja Petra Prvog i Branimira Ćosića koji je pred javnošću na uvidu do 27. novembra.

Kako se navodi u nacrtu odluke, izmene plana se odnose na tri lokacije - na prostor od 0,93 hektara u Ulici Bogdana Garabantina gde se nalazi preduzeće DES, zatim prostor Klinike za ginekologiju i akušerstvo površine 2,26 hektara i na lokaciju u Slobodana Bajića površine od 0,4 hektara, gde je sada vrtić.

Za DES se predviđa uklanjanje fabrike i gradnja stambenog kompleksa sa zgradama od pet spratova na oko 40 odsto postojeće površine parcele. Budući stambeni kompleks bi imao 150 stanova od 70 kvadrata i 2.260 kvadrata poslovnog protora u prizemlju, a ne bi imao suterenske ili podrumske garaže, kao ni galerije ili međuspratove, dok bi peti sprat bio uvučen za dva metra.

U izmenama plana se navodi da bi budući stambeni kompleks na mestu DES-a trebalo da ima minimum 25 odsto zelenila, dok ostali prostor otpada na saobraćajne površine i parking prostore, dečije igralište, sportske terene i druge površine, prenosi 021.rs.

Za prostor porodilišta se predviđa proširenje kompleksa ove zdrastvene ustanove na obližnje stambene objekte u Ulici Slobodana Bajića. Na mestu dela sadašnjeg parkinga i kuća predviđa se Gradsko porodilište sa neonatologijom visine do tri sprata, s tim da se ostavlja mogućnost da se prilikom gradnje napravi i topla veza sa postojećim objektima Klinike za ginekologiju i akušerstvo koja ne bi ometala prolaz vozila i pešaka. Za prostor ove zdravstvene ustanove ostavljena je i mogućnost da se ispod postojećeg parkinga napravi podzemna garaža.

 Za prostor gde je objekat Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Slobodana Bajića izmenama plana se predviđa rekonstrukcija i proširenje kapaciteta postojećeg vrtića do visine od jednog sprata.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade