Ozelenjavanje preko 20 škola u Novom Sadu


Uz podršku društveno-odgovornih kompanija, planirana je sadnja u dvorištima novosadskih škola

Oplemenjivanje školskog prostora je krenulo od dvorišta Umetničke škole "Bogdan Šuput".

U želji da se građanima ukaže na važnost postojanja parkova u urbanim sredinama, kao i boravka u zelenim oazama, Grad Novi Sad je pokrenuo akciju pod nazivom "Oživimo parkove". Jedan deo tog projekta jeste i sadnja mladih sadnica u dvorištima osnovnih i srednjih škola u gradu.

"Zahvaljujem se odgovornoj kompaniji Đaković, i Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, na ovom lepom daru, na ova dva kuglasta bagrema,koji će ukrasiti školu za dizajn, mi imamo običaj da čim je lepše vreme, deca izađu u prirodu i dvorište i onda stvaraju svoja dela", kaže Đura Radišić, direktor Srednje umetničke škole "Bogdan Šuput".

Grad sprovodi akciju uz pomoć Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JKP "Zelenilo", a pre svega u saradnji sa stručnjacima za ozelenjavanje i pošumljavanje gradskih površina. Ideja je da se za četiri godine vidi svaka promena u parku, kako gradskom, tako i školskom, ističu nadležni.

"Na ovaj način želimo da našu akciju promovišemo, odnosno uvećavamo broj stabala na teritoriji Grada Novog Sada, a deci iz osnovnih i srednjih škola da podignemo svest o značaju zaštite životne sredine i značaj svakog stabla koje zasadimo na teritoriji grada novog sada", kaže Mira Radenović, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine.

Akcija će biti realizovana i u narednom periodu, a u toku dana, pored Srednje umetničke škole "Bogdan Šuput", i đaci Srednje saobraćajne škole "Pinki", ozelenili su svoja dvorišta. Akcija će biti nastavljena narednih dana u 22 novosadske osnovne škole, podrškom Uprave za zaštitu životne sredine i sredstvima društvenoodgovornih kompanija.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope