Opera Srpskog narodnog pozorišta i uživo i onlajn


Opera Srpskog narodnog pozorišta napravila je prvi korak ka selidbi kompletnog repertoara online! 

Naime, kreirana je posebna platforma preko koje će se prenositi koncerti koji se u tom momentu uživo izvode na sceni Jovan Đorđević, a nedavna ulaganja u tehniku Pozorišta, rekonstrukcija svetla i zvuka omogućiće i bolji užitak u programu.

"Da pojasnimo, mi ne govorimo o emitovanju ranije snimljenih predstava. Već o kompletnom novom i prilagođenom izvođenju. Sa početkom sezone bili smo spremni i na ovo. Kada se epidemiološka situacija u zemlji pogoršala, a spram odluka Republičkog i gradskog kriznog štaba, smanjili smo broj publike, testirali sve umetnike i uveli jasne smernice unutar naše umetničke jedinice. Sada smo pojednostavili program, ali nismo se zaustavili“, kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Prvi takav koncert na repertoaru nosi naziv: Priče na zadatu temu: Karmen i Faust, 19. novembra, u 19. časova. Na programu su kompozicije sa temom opera Fausta i Karmen koje će izvoditi kamerni orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta uz našeg najpoznatijeg solistu na violini, Roberta Lakatoša, a sve pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

"Od velike je važnosti da umetnost živi u vreme kada su neizvesnost i strah od nepoznatog deo svakodnevice. Muzika je oduvek imala isceliteljsku moć i ulivala nadu u najtežim vremenima, a moje kolege muzičari su trenutno na vrlo teškom zadatku da, uprkos svim preprekama, nastave da prenose tu nadu svojim slušaocima i pričine im spokoj i zadovoljsto, makar i na sat vremena, koliko koncert traje. Veliko mi je zadovoljstvo što će koncert 19. novembra biti uživo prenošenkako bi što više ljudi moglo da uživa u čarima muzike u svojim domovima", objašnjava violinista, Robert Lakatoš.

Platforma funkcioniše tako što je potrebno da se jednostavno registrujete na sajtu operasrpskonarodnopozoriste.studio20.rs kodom koji dobijate kada kupite kartu na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, bilo lično ili online. Prilikom kupovine, umesto karte dobićete kod koji unosite pre početka gledanja koncerta. Jedan kod važi samo za jednu adresu. Iz Srpskog narodnog pozorišta napominju i da je 100 karata u prodaji za sam koncert u sali, a da se karte za online gledanje prodaju po promotivnim cenama."Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope