Oborio rekord iz pedesetih - Lalatović trener sa najviše pobeda u istoriji Voše


Trener sa najviše pobeda u istoriji novosadskog kluba

Posle pobede njegovog tima protiv OFK Bačke, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je veoma ponosan na sve što je njegov klub ostvario do sada, kao i na činjenicu da je zvanično postao trener sa najviše pobeda u istoriji „stare dame“.

Vojvodina je pobedila OFK Bačku rezultatom 3:1 (2:0), u 13. kolu Super lige Srbije.

– Hvala ljudima iz kluba i posebno Cviji, najboljem analitičaru u Srbiji. Drago mi je što su zadovoljni sa mnom, ali ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sam jurio, a jednog dana kada odem iz Vojvodine, drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim – kaže Lalatović.

On ističe da je za Vojvodinu uvek davao sve od sebe.

– Dao sam sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Mnogo puta sam bio osporavan, iako sam kao trener Crvene zvezde otišao u Borac iz Čačka i sa tim klubom bio drugi na tabeli. Tu sam svima pokazao da se ne bojim, već da verujem u sebe i svoj rad. Svakog trenera bih posavetovao da treba samo da radi, jer kroz svakodnevni rad se usavršavaš i postaješ sve bolji i hrabriji – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine nije propustio priliku ni da se zahvali svojim najbližim saradnicima.

– Onoliko koliko je moj, ovo je uspeh i Dragana Šarca i Vidaka Bratića, jer oni su sa mnom od prvog dana. Moram da pohvalim i trenera golmana Jovanića, koji sjajno radi sa golmanima, zatim kondicione trenere Semeredija i Saleta Jankovića, koji su takođe deo mog tima. Pohvalio bih i sve zaposlene u FK Vojvodina, ekonome, fizioterapeute, ljude koji nam spremaju hranu, jer svi su oni zaslužni za to što je Vojvodina danas druga i za to što sam danas ovde gde jesam – napominje Lalatović.

On je pohvalio i svog kolegu na klupi OFK Bačke Dejana Rađenovića.

– On je uveo Bačku u Super ligu i njegov tim igra lep i kvalitetan fudbal. Nezgodan su protivnik i vidi se njegova ruka, a ja mu iz sveg srca želim da ovako nastavi i da ostanu u Super ligi, jer on to zaslužuje, baš kao i njegovi momci i ljudi koji vode klub – kaže Lalatović.

Naravno, on je zadovoljan izdanjem svog tima.

– U utakmicu smo ušli otvoreno, jako i sa velikom željom da pobedimo i ostanemo na drugoj poziciji, koju apsolutno zaslužujemo. Vojvodina igra jako lep fudbal i danas trećeplasiranom Partizanu beži šest bodova, a za Crvenom zvezdom zaostaje tri. Lepo je to što se i neko treći umešao u borbu za vrh, da ne bude da su tu samo Crvena zvezda i Partizan. Trenutno je to Vojvodina, zbog čega sam ponosan, a sve pobede posvećujem Gradu Novom Sadu, svakom Novosađaninu i svakom navijaču Vojvodine. Naši navijači su uvek naš 12. igrač, bez obzira na to da li su na tržnom centru ili oko stadiona. Oni vole svoj klub – ističe Lalatović.

Na utakmici, pitanje pobednika se praktično nije postavljalo nijednog trenutka.

– U prvom poluvremenu smo odigrali jako dobro, dok se u drugom Bačka trgnula. I posle 3:0, držali smo sve u našim rukama, ali smo primili gol iz prekida. Mogli smo dati još neki gol, mogla je i Bačka, ali kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo zasluženo pobedili. Moram da se zahvalim i novinarima, jer od prvog dana ovde, sa vama imam dobru saradnju. I kad nije bilo rezultata, lepo ste pisali o meni i mojim igračima, što mi je olakšalo da još bolje radim – napominje Lalatović.

Vojvodina za sada uspeva da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu u prvenstvu, iako ima neuporedivo manji budžet od tih klubova.

– U našoj Srbiji ima jako kvalitetnih igrača. Mi ne možemo da dovedemo igrače kao što su Falćineli i Katai u Zvezdi ili Suma i Asano u Partizanu, koji imaju velike plate. Ti igrači su doprineli kvalitetu njihovih timova i voleo bih da svi imamo takve budžete, pa da svi možemo tako da se pojačavamo, jer tada bi fudbal u Srbiji bio još kvalitetniji. Međutim, drago mi je što je Vojvodina, sa mnogo manjim budžetom, danas druga na tabeli. Ima u Srbiji kvaliteta, samo te igrače treba pratiti i napraviti dobru skauting službu – kaže Lalatović.

U narednom kolu, fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade