Novogodišnja akcija - Osmeh na dar: Prikupljanje donacija, pravljenje paketića za ugroženu decu širom Srbije


Humanitarna fondacija “Osmeh na dar” ove godine sprovodi 15. po redu Novogodišnju akciju. 

Glavni cilj akcije jeste prikupljanje novčanih i robnih donacija (u vidu slatkiša, slaniša, školskog pribora, knjiga i novih igračaka) radi pravljenja novogodišnjih paketića za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije. 

Prikupljanje robnih i novčanih donacija za paketiće će se odvijati u mnogim kafićima, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, sportskim klubovima, kozmetičkim salonima, na teritoriji Beograda, Novog Sada, Čačka, Rume, Iriga, Pećinaca… 

Na pomenutim lokacijama, u period od 5.11. do 20.12. biće postavljenje kutije za robne donacije. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, fondacija nije u mogućnosti da sprovede “Osmehov festival lampiona” u Novom Sadu, kao ni ostale uobičajene aktivnosti, pa se nadamo da će se što veći broj ljudi pridružiti na ovaj način – doniranjem robnih i novčanih sredstava. 

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju). 

Dodatne informacije o akciji, kao i lokacije na kojima se prikupljaju donacije možete pogledati na instagram stranici @osmeh_na_dar, fejsbuk stranici Osmeh Na Dar, kao i na sajtu www.osmehnadar.org .


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade