Novi Sad spremno dočekuje zimu - mehanizacija za čišćenje snega proširena i obogaćena novim vozilima


Sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir  Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe. 

Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP „Parking servis“, JKP „Gradsko zelenilo“,  JKP „Čistoća“ i JKP „Put“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je naglasio da su sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

- Kao i prethodnih godina, mehanizacija za čišćenje snega je proširena i obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. JKP „Zelenilo“ je kupilo novi utovarivač, JKP „Čistoća“ je kupila nekoliko novih mašina, a takođe i JKP „Put“- rekao je Aleksandar Kravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje zimu.

Direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović je istakao da je ovo preduzeće znatno pobolјšalo mehanizaciju nabavkom novih mašina.

-Bogatiji smo za mini utovarivač, dva nova traktora sa posipačem soli i daskom za čišćenje snega, jednim multifunkcionalnim vozilom sa posipačem soli, jednom kombinovanom mašinom, kao i za dva kamiona za odvoženje snega iz centra grada. Takođe smo obnovili žute kugle koje služe za skladištenje soli u blizini raskrsnica - rekao je Vladimir Zelenović i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom raspoređenom u tri smene.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski je rekao da je od 1. novembra počelo redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati sve do 1. aprila 2021. godine.

-Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje  dežurstvo u prvom stepenu kada se aktivara sva mehanizacija za čišćenje snega. Tada će biti uklјučeno 25 vozila sa posipačima soli. Zimska služba raspolaže sa 38 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad. U slučaju  vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Od danas se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavlјena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažlјiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama- naglasio je Gojko Etinski.


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade