"Novi Sad - Grad ljubaznosti" onlajn


Svi mi znamo da je lako biti ljubazan sa ljubaznim strankama. Međutim, kako odgovoriti na žalbe, prigovaranja, pretnje, psovke, manipulacije, preopširnosti, tvrdoglava insistiranja na svojim pozicijama i druga neprijatna ponašanja stranaka, u kojima puka ljubaznost nije dovoljna? I kako sačuvati sebe, svoje mentalno i fizičko zdravlje ako se mnogo trošimo u radu sa strankama? Upravo sa ciljem da pronađe rešenja u savremenoj poslovnoj psihologiji, pruži psihološku podršku i postigne kritičnu masu promotera ljubaznog i profesionalnog ophođenja, pokrenut je projekat „Novi Sad – Grad ljubaznosti”.

Ideja je da se edukacijom zaposlenih na pozicijama pružanja usluga građanima (radnika u kulturi, turizmu, ugostitelja, taksista, šalterskih službenika/službenica, vozača javnog saobraćaja...), koji će postati promoteri ljubaznosti, postave novi standardi kulture ophođenja u Novom Sadu, budućoj Evropskoj prestonici kulture.

U prvoj fazi projekta, tokom ove godine planirano je šest treninga „Komunikacija sa teškim strankama”, za oko sto polaznika. Prva dva ciklusa organizovana su početkom godine u kulturnim stanicama Eđšeg i Svilara, dok su preostali u onlajn formatu zbog pandemije koronavirusa. Treći ciklus treninga održan je prošle nedelje, dok će četvrti biti realizovan 17. novembra.
Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade