Novi deo grada: Gradska uprava traži izvođača za opremanje stambenih blokova za bezbednjake


Planska dokumentacija na Jugovićevu, osim stanova za bezbednjake, predviđa i gradnju atletskog stadiona, kao i novu školu i vrtić

Procenjeno je da će infrastrukturno opremanje stambenih blokova, 3, 4 i 5 na Jugovićevu koštati 466,7 miliona dinara bez PDV-a, a Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za taj posao. 

Reč je o drugoj fazi izgradnje saobraćajnih površina, kolovoza, parkinga, pešačkih i biciklističkih staza, te prateće infrastrukture, poput vodovodne i kanalizacione mreže i toplovoda. 

Osim toga, planirano je i postavljanje javne rasvete i saobraćajne signalizacije, a svi radovi bi trebalo da budu završeni za 240 kalendarskih dana. 

Podsećanja radi, u zgradama na Jugovićevu živeće pripadnici snaga bezbednosti, a izgradnja infrastrukture odvija se u dve faze, s tim da je u prvoj, koja je letos počela, predviđeno opremanje blokova 1 i 2. Infrastrukturno i komunalno opremanje stambenih blokova za bezbednjake finansira Grad, i za prvi deo tog posla izdvojeno više od 330 miliona dinara. 

Ovaj projekat vodi državno preduzeće “SPV Dunav”, osnovano isključivo za tu namenu. Gradnja šestospratnica s potkrovljem poverena je grupi izvođača, novosadskom GP “Best izgradnja” i “Set” iz Šapca, a vrednost te investicije je 2,2 milijarde dinara bez PDV-a, dok je rok za završetak 480 kalendarskih dana. 

Podsećamo, planska dokumentacija na Jugovićevu, osim stanova za bezbednjake, predviđa i gradnju atletskog stadiona, kao i novu školu i vrtić. 

Pošto se ponude na tender Gradske uprave podnose do 9. decembra, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka, računajući i potrebno vreme za uvođenje izvođača u posao, građevinci će s radovima početi tek naredne godine.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade