Novi centar Novog Sada - posao vredan 378 miliona: Izabrane kompanije koje će urediti deo kod SNP


Rok za završetak radova je 270 kalendarskih dana

Gradska uprava izabrala je kompanije koje će obaviti posao dugo očekivanog uređenja dela centra, kod zgrade Srpskog narodnog pozorišta.

Posao je pripao grupi ponuđača koja se jedina odazvala na javni poziv za dodelu posla. Tako će na uređenju dela centra raditi novosadske "Energotehnika - Južna Bačka", "Put-invest", "AB&CO" i "Geotehnika", kao i "Montop" iz Veternika i "Nukleus" iz Lazarevca", uz podizvođače "Green decor" iz Beograda, "Rasing" iz Vršca i "Urban-Mobiliar" iz Knića.

Deo centra kod SNP-a će urediti po ceni većoj od 378 miliona dinara sa uračunatim PDV-om, što je tek neznatno niže od procenjene vrednosti radova. 

Rok za završetak radova je 270 kalendarskih dana, odnosno devet meseci.

Gotovo ista grupa firmi je već bila ponuđač na prvom tenderu za ove radove, koji je sproveden na leto, ali koji je bio neuspešan, jer je postojao niz nedostataka u dokumentaciji ponuđača. U odnosu na taj period, cena i rok za završetak radova su ostali gotovo identični, prenosi 021.rs.

Prema projektu, koji se oslanja na arhitektonska rešenja sa konkursa od pre dve godine, okolina SNP-a će umesto mermera dobiti granitne i behaton kocke, fontanu umesto male zelene površine kod nikada završene zgrade Poštanske štedionice, informacione displeje, klupe i drugi urbani mobilijar, kao i memorijalnu traku koja će ići linijom nekadašnje male Jevrejske ulice srušene zbog gradnje pozorišta. 

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

27.11.2020.

Istorija NS: Tramvaj u Jevrejskoj ulici (danas Pozorišni trg)