Nikad veća potražnja za vikendicama - u Vojvodini dan 50 evra


I sada kada je grejna sezona uveliko u toku, jednako su tražene kao i tokom leta

Potražnja za vikendicama nikada nije bila toliko izražena kao od marta, kada je krenuo talas epidemije koronavirusa, i svi su izgledi da će tako biti dok se epidemija ne zaustavi. 

I sada kada je grejna sezona uveliko u toku, jednako su tražene kao i tokom leta, a razlog je želja ljudi da se osame u vežem prostoru, sklone od mogućih kontakata i izbegnu susret s virusom. 

Ponuda i potražnja tokom leta, videli smo, bila je u srazmeri, a tokom zimske sezone po svoj prilici neće biti tako, bar po istraživanjima Dnevnika

Veliki deo vikendica u našoj pokrajini vlasnici rentiraju samo tokom proleća i leta, a zimi to ne čine jer nemaju uslova da zagreju prostor. 

Drugi nemaju trajno rešeno pitanje snabdevanja električnom energijom već struju imaju leti pomoću solarnih panela i sunčevih zraka, pa pošto sada nema sunca, nema ni struje u objektima, i vikendice drže zaključane. 

Gosti se, kažu vlasnici vikendica čija su vrata otovrena tokom zime, za dolazak opredeljuju na osnovu slike kuće i okruženja, i prednost i u novembru daju onima uz samu obalu reke. 

Cene su nepromenjene u odnosu na letnje mesece, i uglavnom se kreću od 25 do 50 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan, ali ima i izuzetaka – da vlasnici tokom vikenda traže duplo više od navedne sume. 

Mesečna izdavanja, mada nisu česta u oglasima, kreću se od oko 350 evra pa naviše. 

Kada govorimo o tom izdavanju na duže vreme, ima posednika tih nekrentina koji, iako se bave rentiranjem, nisu spremni da to bude na duži rok. 

To obrazlažu time da je i njima potreban odmor izvan grada i da zbog toga neće da budu uskraćeni za uživanje u većem prostoru, prirodi i tišini, pa makar ostali bez zarade.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: StockSnap, Pixabay 


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."