Nije teško zaljubiti se u Novi Sad - pogotovo s početkom jeseni


Novi Sad je, zajedno sa svojom okolinom, mesto gde svako može biti potpuno opušten i osećati se dobrodošlim

Grad i dalje dobija puno sunčeve svetlosti, doduše sada zraci padaju pod nešto oštrijim uglom, pa je prošaran mekim, treperavim senkama.

Stiče se utisak kao da je tanki sloj četkice umočene u sedefastu farbu prešao preko gradskih fasada, čije boje odjednom postaju izraženije, a njihove konture jasnije. Ova promena je jedan od razloga zbog kog lokalci još više uživaju u estetici svog grada - urbani prostori jednostavno postaju još prijatniji, atraktivniji i gostoprimljiviji.

Jesen nije ništa manje atraktivna od leta, a pravi poznavaoci putovanja znaju kako da uživaju u takozvanoj "produženoj sezoni". Sa šarmantnom arhitekturom, fascinantnom istorijom, bogatom kulturom i živopisnim parkovima, Novi Sad je, zajedno sa svojom okolinom, mesto gde svako može biti potpuno opušten i osećati se dobrodošlim. Dakle, ako planirate putovanje tokom sezone jesenjeg lišća, zaputite se u Novi Sad i proverite šta prošlogodišnja Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica kulture ima da ponudi! Budite sigurni da ima mnogo toga da se vidi i doživi, a još više da se okusi i proba! Nego, šta je to na novosadskom jesenjem meniju? Evo nekih predloga:

Novi Sad je grad prilagođen pešacima i naša je preporuka da ga istražite lagano šetajući njegovim ulicama, posebno onim u starom gradskom jezgru i podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Postoji mnoštvo uzanih ulica u koje možete zaviriti, puno skrivenih pasaža u koje se možete zavući i malih trgova na kojima možete predahnuti. Ako želite da na malo brži način da istražite grad, možete iznajmiti bicikle i provesti nekoliko sati istražujući unutrašnjost grada ili krstareći njegovim periferijama, prenosi b92.net.

izvor: b92.net, agencije, foto: NSinfo


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade