30 gradova u Srbiji koristi softver novosadskog Parking servisa


Parkiranje telefonom je sada potpuno normalna stvar, ali 2006. godine, kada je uvedena ta usluga, bila je senzacija i velika novina

U poslovanju JKP „Parking-servis”, Služba informacionih tehnologija igra možda najvažniju ulogu jer stručno, temeljno i kvalitetno kreira i brine o informatičkim rešenjima koja preduzeće koristi da bi olakšalo korišćenje usluga svojim korisnicima, ali i rad same firme.

Po rečima rukovodioca IT službe Ane Vulović, od osnivanja 2005. godine, „Parking-servis” je širio svoj asortiman internet usluga, a na samom početku je lansirao SMS naplatni sistem parking-usluga u gradu.

– Parkiranje telefonom je sada potpuno normalna stvar, ali 2006. godine, kada je uvedena ta usluga, bila je senzacija i velika novina – kaže Ana Vulović. 

– Imamo jedan softver koji se koristi u Novom Sadu, ali i u još 29 gradova u Srbiji. 

Svaki grad ima svoje neke želje, nešto bi da ubace ili izbace, i svi se razlikuju na neki način, a mi to sve korigujemo kroz naše sisteme. Jedinstveni softver se sastoji od baze podataka, dela za kontrolore, dela za reklamacije, pretplatne karte, PPK-a... To su glavni moduli, kojih ima desetak, i u okviru njih je „upakovano“ još po nekoliko programa. Kontrolori na ulici pomoću PDA uređaja s aplikacijom proveravaju naplatu, povezujući se s našom glavnom bazom.

Kako kaže, ostali sektori imaju veliku pomoć i podršku od IT odeljenja. Iz baza IT služba šalju se raznorazni izveštaji ka odeljenjima kojima su neophodni za obavljanje poslova, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: parkingns.rs


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."