Zašto je internet prodavnica budućnost vašeg poslovanja?


Svesni smo činjenice da se svakodnevno prilagođavamo promenama koje je sa sobom doneo 21. vek. 

Naše navike, poslovanje i uopšte život izmenili su se neverovatnom brzinom. Ovo se naročito odnosi na poslovanje, budući da nove tehnologije korenito menjaju način na koji se odvijaju i vode poslovi gotovo svih postojećih delatnosti. Izrada internet prodavnice možda vam se i ne čini kao nešto što morate uvrstiti u svoje korake kada je vaše poslovanje u pitanju, međutim, online poslovanje zasniva se upravo na internet prezentaciji vaših proizvoda i uopšteno vašeg biznisa. Stoga, izrada internet prodavnice predstavlja jedan od najvažnijih koraka u rastu vašeg brenda.


Izrada internet prodavnice i značajna statistika

Iako online kupovina još uvek nekima predstavlja nepoznanicu, podaci govore da sve više ljudi prepoznaje i koristi benefite ovakvog vida trgovine. Iako je Srbija na začelju razvoja internet trgovine, slobodno možemo reći da je i kod nas u periodu između 2012. i 2018. godine zabeležen rast online trgovine za 17%, što svakako ide u prilog činjenici da se svest i potrebe naših sugrađana menjaju.

Šta je to što korisnike mami da se sve više opredeljuju za online poručivanje, odnosno online kupovinu? Mnoge ankete sprovođene su na ovu temu, a rezultate smo svakako mogli predvideti pošavši od sebe. Naime, 84% ispitanika izjasnilo se da je ušteda vremena glavni razlog, dok je 75% anketiranih iznelo praktičnost kao glavni kvalitet – činjenicu da za kratko vreme mogu uporediti mnogo različitih ponuda, te se onda odlučiti za najbolju. Čak 73% njih istaklo je kao još jedan važan kvalitet dostavu na kućnu adresu, što je svakako još jedna od velikih prednosti. 

Podaci jasno govore da izrada internet prodavnice poseduje neke potpuno drugačije, pri tom veoma primamljive kvalitete u odnosu na tradicionalni način kupovine, zbog čega pretenduje da ga ozbiljno ugrozi i postane primarni način trgovine.


Online prodavnica VS prodaja u lokalu

Kada je tema izrada web shopa, cena koju ćete platiti za ovu uslugu je veća u odnosu na cenu izrade klasičnog web sajta, ali je znatno niža od cene iznajmljivanja/kupovine lokala, kao i njegovog opremanja za pokretanje poslovanja. Vreme je novac – a upravo ćete to shvatiti nakon otvaranja online shopa. U prvom trenutku moraćete da izdvojite  određenu količinu novca, međutim, nakon toga, vi ste završili gotovo sve veće poslove. Kada je e-shop tehnički doteran i sređen, vasa internet prodavnica radiće 24h dnevno i bićete na usluzi uvek i svima. Takođe, izrada online prodavnice omogućava vam da prikupite informacije o svojim korisnicima i da upoznate njihove navike, što će vam u velikoj meri pomoći prilikom kreiranja reklamne kampanje na društvenim mrežama, ali i na internetu uopšte.


Izrada web shop-a i SEO optimizacija

Takođe bitan segment kada je u pitanju izrada web prodavnice je SEO optimizacija. Naime, svaka internet prodavnica je SEO friendly, što znači da je pripremljena za SEO optimizaciju koja dolazi na red odmah nakon izrade. Budući da SEO optimizacija znači da će vaša internet prodavnica zauzeti neko od prvih počasnih mesta na Google pretrazi, to bi u fizičkom smislu značilo da se vaša prodavnica nalazi na najatraktivnijoj lokaciji u gradu, na koju svi odlaze da obave kupovinu. Nije li to primamljivo?


Kako da dodatno unapredite svoju internet prodavnicu?

Izrada internet prodavnice nije dovoljna sama po sebi da bi vaše poslovanje procvetalo. Kao i u svakom drugom obliku poslovanja, i ovde je neophodno pokrenuti kvalitetnu marketinšku kampanju, osim SEO optimizacije o kojoj smo već govorili. Dok će se SEO optimizacija pobrinuti za sve one aktivnosti kako na strani vašeg web shopa, tako i van njega, najbolja preporuka koju možete dobiti jeste da izrada web shopa bude usko povezana sa reklamnom kampanjom na društvenim mrežama. Budući da samo Facebook koristi 2 milijarde ljudi, a Instagram više od 900 miliona, i da su mnogi uspeli da razviju poslovanje isključivo koristeći društvene mreže – jasno je da izrada web prodavnice treba da iskoristi ogroman reklamni potencijal koji se krije u društvenim mrežama.

Ukoliko vam je potreban web shop prilagođen potrebama korisnika, a nakon toga i stručan tim koji će za vas voditi čitav posao – agencija za digitalni marketing *nbgcreator koja stoji iza web shop-a Lilly drogerije, E-lagera, Nineta i mnogih drugih, pomoći će vam da svoje poslovanje podignete na potpuno novi nivo.


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi