Za trku u Novom Sadu, trčanje širom sveta - Startovao virtuelni 29. Novosadski maraton


Trčanje širom sveta na Novosadskom maratonu

Nakon više odlaganja zbog pandemije kovida-19 konačno je jutros u 8 časova startovao 28. Novosadski maraton, ali kao virtuelna trka na kojoj mogu učestvovati svi zainteresovani atletičari i rekreativci širom sveta zaključno sa nedeljom 18. oktobra kad će u ponoć biti zaustavljene štoperice.

"Mi smo imali plan da napravimo simboličnu trku u manjem obimu koja bi bila održana na Novosadskom keju, ali zbog zdravstvene opasnosti po trkače zajedno sa kriznim štabom smo odlučili da on ipak bude samo virtuelan. 

Trčaće se na 5, 10, 21 i 42 kilometra. 

Vreme trke zabeleženo na specijalnim internet aplikacijama treba poslati na mejl Novosadskog maratona kako bi ušlo u takmičarsku konkurenciju. 

Očekujemo da će biti veliki broj učenika jer ih učešće na Novosadskom maratonu apsolutno ništa ne košta i posebno zbog toga što svi ti ljudi koji su trebali da učestvuju na ovoj manifestaciji sigurno će u ovom periodu bar jednom u svom gradu, na svojoj omiljenoj stazi trčati", kaže u ime organizatora 28. Novosadskog maratona, Dimitrije Dolga.

Zanimljivo je i to da ako neko želi da se takmiči u dve trke, može ih istrčati u toku trkačke nedelje i poslati oba rezultata na mejl Novosadskog maratona.

Ukoliko budu postojale mogućnosti, pre svega zbog kovida-19, organizatori 28. Novosadskog maratona razmišljaju o opciji dodele medalja na zajedničkoj svečanosti u Novom Sadu.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Pexels