Veliko čišćenje na svim novosadskim pijacama


Sa Najlon pijace počinje akcija Jesenjeg čišćenja pijaca

Pored redovnog, svakodnevnog uređenja pijaca, JKP „Tržnica“ Novi Sad dva puta godišnje organizuje i veliko čišćenje na svim novosadskim pijacama. 

U nedelju, 25. oktobra, sa Najlon pijace počinje akcija Jesenjeg čišćenja pijaca. Dužina trajanja ove akcije zavisiće od vremenskih uslova, kao i obima posla, a predviđeno je da bude završena do 3. novembra. 

Specifičnost ovogodišnje akcije je da je produžena zbog pandemije koronavirusa.

Radnici Službe za održavanje higijene redovno održavaju sve pijace tokom cele godine, a u jesenjoj akciji će, pored redovnog održavanja higijene, uklanjati čvrst i kabast otpad, čistiti i prati oluke, orezivati i seći grane tamo gde je potrebno, kositi travu, uklanjati nakupljeno lišće, izvršiti deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju pijaca.

JKP „Tržnica“ Novi Sad za navedene poslove poseduje sopstvenu mehanizaciju: korpu za rad na visini, dva velika traktora sa čistilicama, dva mala traktora, kao i tri vrste čistilica različitih kapaciteta. 

Upotrebom sopstvene mehanizacije znatno se štedi na vremenu potrebnom za uređivanje i čišćenje pijaca, održavanje higijene je na višem nivou, što i jeste jedan od ciljeva poslovanja JKP „Tržnica“ Novi Sad.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: nstrznica.co.rs


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade