U ekološkoj akciji sakupili oko 60 džakova otpada s Fruške gore


To je treća akcija uklanjanja otpada i plastične ambalaže iz prirode

Volonteri Gorske službe spasavanja, kompanija „EkoStar pak” i „Lidl Srbija” udružili su se u ekološkoj akciji i sakupili oko 60 džakova otpada s Fruške gore, kako reciklabilnog, tako i komunalnog.

Sav otpad je zatim odložila i obradila kompanija „EkoStar pak”. To je treća akcija uklanjanja otpada i plastične ambalaže iz prirode, nakon što su volonteri čistili Kopaonik i Staru planinu, a koju kompanija „Lidl Srbija” sprovodi u okviru ekološke strategije „REset plastic”.

Predstavnici kompanije visoko uvažavaju segment odgovornog poslovanja, što obuhvata i odgovoran odnos prema prirodi, reciklaži i upotrebi ekoloških proizvoda, kao i preispitivanje i promene navika svakog pojedinca. Stoga su i sami promenili svoje navike, te se u „Lidlovim” prodavnicama uveliko koriste višekratne vrećice za voće i povrće, ali i druge ekološke alternative svakodnevnih proizvoda.  

Jedan od ciljeva kompanije je i 20 odsto smanjena upotreba plastike i nastojanje da 100 odsto plastike sopstvenih pakovanja učine maksimalno reciklabilnim.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Lidl