Tamburica fest ove godine uz TV prenos i lajv strim


Tamburica fest 2020 kao multimedijalna manifestacija

Ovogodišnji „Tamburica fest 2020” biće održan od 23. do 25. oktobra, kao multimedijalna manifestacija, u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom.

Takmičenje tamburaških sastava iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine biće uživo prenošeno putem lajv striminga na LED ekranima u centru Novog Sada, kao i putem društvenih mreža i televizijskog prenosa javnih servisa – RTV Srbije, RTV Vojvodine i RTV Republike Srpske.

Festivalski program sadržaće retrospektivu najznačajnijih koncerata s „Tamburica festa” u prethodnih nekoliko godina, biće predstavljena i kulturno-turistička ponuda Novog Sada, kao i najznačajnija mesta i spomenici u čast tamburaša i pesnika.

– U prvom planu nam je zdravlje učesnika i publike, tako će tamburaški orkestri muzicirati iz svojih mesta, a ljubitelji tamburaške muzike moći će bezbedno da prate prenos uživo – rekao je direktor Festivala dr Jovan Pejčić. – Naš cilj je negovanje naše kulturne baštine, a ove godine, uz inovativni kocept, nastavićemo da promovišemo muziku.

Ovogodišnji prijatelj Festivala je Italija, pa će ga otvoriti ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, uz promociju bogate istorije i kulture Apeninskog poluostrva.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/tamburicafest.ns