Poštin kvad na električni pogon - atrakcija u Novom Sadu (VIDEO)


Pošta na 55 adresa u centru Novog Sada stiže drugačije nego što smo navikli

Od kraja prošlog meseca, pošta na 55 adresa u centru Novog Sada stiže drugačije nego što smo navikli - malim, električnim vozilom. Pored višestruke koristi, to prevozno sredstvo zbog svog izgleda postalo je prava putujuća atrakcija. 

Uz tradicionalnu dostavu pošte, sada paketi i pošiljke na adrese u užem centru grada stižu i takozvanim vozilom budućnosti. Kvad na električni pogon, dostavljaču novosadske pošte Jovanu Raškoviću, omogućava dostupnost, brzinu i tačnost, kakve i treba da budu usluge Pošte Srbije.

"Koristi se isključivo za dostavu post ekspres pošiljki, kako mi volimo da kažemo - specijalizovanoj dostavi. Koristi se za dostavu od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara oslobođenja i sa druge strane od Jevrejske do Maksima Gorkog", objašnjava Viktor Kostić, pomoćnik direktora radne jedinice "Novi Sad" u JP "Pošta Srbije".

Takvo vozilo ima mnogo pogodnosti. Ono je ekonomično i ekološko, zbog svojih dimenzija ne postoji mesto i adresa na koju ne može da stigne, a izgledom, kako kažu u pošti, svakodnevno privlači i pažnju prolaznika.

"Ono što nismo znali je to da će ovo vozio, koje popularno zovu mini, biti prava atrakcija Novosađanima. Dakle, vrlo često građani zaustavljaju dostavljača kako bi se slikali, da naprave neki selfi. Na društvenim mrežama je postalo jako popularno, to nas je iznenadilo, dakle, taj marketinški efekat to zaista nismo očekivali", kaže Kostić.

Pored elektro vozila u Novom Sadu, još četiri takva deo su poštine flote u Nišu i Beogradu, a njihovo uvođenje deo je aktivnosti kojima Pošta Srbije obeležava 180 godina postojanja.

izvor: rtv.rs, agencije