Počeo Tamburica fest u potpuno novom formatu - direktan live stream prenos za ceo svet (VIDEO - DIREKTAN PRENOS)Ovogodišnji festival održava se kao multimedijalna manifestacija u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. 

XIII Tamburica Fest počeo je jedinstvenom tamburaškom promenadom novosadskim ulicama uz direktan live stream prenos putem interneta.

Oficijelni tamburaški orkestar festivala, satkan od majstora pera i žice koji su nastupali na prethodnim smotrama, posetio je značajna kulturno istorijska mesta grada na levoj obali Dunava, kuću Mileve Marić Ajnštajn, spomenike našim pesnicima, Jovanu Jovanoviću Zmaju i Đuri Jakšicu, Sremske Karlovce, centar srpske duhovnosti i kulture, spomenik najčuvenijem Janiki Balažu, čuveni studio M i naravno, epicentar svetskog tamburaštva, centar grada i Petrovaradinsku tvrđavu.

U SUBOTU 24. OKTOBRA NA PROGRAMU JE TAKMIČARSKO VEČE a tambure će ukrstiti tamburaški sastavi iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Oni će muzicirati iz svojih gradova a sve će biti uživo prenošeno putem live streaminga, internetom. 

Posebno zanimljivo biće glasanje stručnog žirija, čiji članovi ce se iz svojih zemalja javljati u live streamingu i saopštavati ocene, pa će i izvođači i publika istovremeno saznati ko je pobednički orkestar i ko su najuspešniji instrumentalisti ovogodišnjeg svetskog Tamburica Fest-a.

PRATITE UŽIVO NA LINKU
Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade